Movishon - Groei is natuurlijk, gebruik dit talent!

Groei is natuurlijk, gebruik dit talent!

Groeien met je bedrijf kan lastig zijn. Zeker als je al een tijdje bezig bent en verneemt dat je toe bent aan andere nieuwe dingen, maar niet goed weet hoe. Je kunt dan veel kennis tot je gaan nemen, altijd goed, maar nog belangrijker is het juist dan om terug te gaan naar jezelf. Want JIJ bent je bedrijf. Jij leid, en inspireert het geheel, en dat doe je allemaal vanuit jouw eigen kracht. Dus als je wilt dat jouw bedrijf verder groeit, als je écht een WINSTgevend bedrijf wil hebben, is jouw onrust eigenlijk een signaal om naar jezelf te kijken en hier te beginnen met groei.

En HOE groei jij? Hoe ontwikkel jij het fijnste, het vlotste, het meest efficiënt? Wat is hierin jouw voorkeur? We hebben hier allemaal een talent voor, simpelweg omdat het overal gewoon is in de natuur om te groeien. Om je op weg te helpen: iedereen heeft het talent om “open te staan”. In de context van groei gaat dit op voor openstaan voor nieuwe indrukken. Juist als het over je bedrijf gaat zijn we geneigd om focus te hebben op de bezigheden voor onze klant. En als je hier mogelijk niets meer kunt doen, verleg je de focus naar aspecten van de interne bedrijfsvoering (zoals de administratie). Omdat je zo gefocust bent op DOEN, sta je juist minder open voor nieuwe indrukken, signalen of mogelijkheden in relatie om te groeien. Het is dus belangrijk om even geen focus op IETS te hebben, maar juist alles even te laten, het maakt dat je meer open staat voor nieuwe dingen. Want juist nieuwe indrukken zijn jouw voeding voor groei. Het geeft inspiratie, ideeën, hoe “wild” dan ook, maakt niet uit, als je maar open staat!

Nieuwe indrukken opdoen kan op allerlei verschillende manieren. Het meest gemakkelijke is om te gaan lezen. Maakt niet uit wat, alles wat jou interesseert kan je inspiratie geven om te groeien. Het opdoen van nieuwe kennis zorgt altijd voor groei, lezen is het makkelijkste omdat je altijd nog wel een interessant boek in je kast hebt staan wat je nog niet hebt gelezen of kunt gaan googlen, of… Het zorgt ervoor dat je nieuwe kennis op doet.

Daarnaast is het altijd fijn om te luisteren; want ook dit biedt vaak nieuwe inzichten. Denk hierbij aal het luisteren naar podcasts, of het volgen van een mooie documentaire (kan ook prima als achtergrond, je zult versteld staan hoeveel je oppikt als je luistert en tegelijkertijd op je laptop werkt of autorijdt). De prettigste wijze inspiratie opdoen door te luisteren is voor mij is netwerken. Of dit nu 1 op 1 is, of tijdens een netwerkbijeenkomst. Altijd hoor ik weer iets moois, nieuws of boeiends wat ik nog niet wist of waar ik zelf nog nooit aan had gedacht, wat me weer voedsel geeft tot nadenken of een vervolg actie om hier meer over te willen weten, om zo te groeien.

Ook proeven en ruiken bieden perspectief en inspiratie, maar deze zijn vaak minder gangbaar of tastbaar. Deze beide manieren van indrukken opdoen om tot groei te komen vinden meer op een minder bewust niveau plaats. Wel kun je ze bewuster inzetten bij je inzichten, openminded zijn en groei bevordering. Bewust kiezen om NIETS te doen, of je “denkmodus”uit te zetten ( door yoga, meditatie, maar ook sporten) verfijnt en verscherpt deze vormen van indrukken opdoen. Meest bijzonder hierin vind ik vaak het onverwachte: doordat ik ontspannen een wandeling maakte met de hond, gedachteloos, rook ik ineens een heerlijke geur, die me een gevoel van trots bezorgde. Bij nader onderzoek bleek dat ik langs een bloeiend aardappelveld liep, dat sterk geurde door de pas gevallen regen en warme zon erop. Dit associeerde ik met de vroeger logeerpartijtjes bij mijn opa en oma, super gaaf. Mijn opa was altijd erg strikt en streng, maar die ene keer ( dat ik als klein meisje hem had geholpen met aardappels rooien uit hun immense moestuin) gaf hij me spontaan een knuffel met de woorden “Keurig gewerkt, lieve meid, ik ben trots op je

Sta open voor wat de omgeving je biedt en je wordt verrast met inspiratie om te groeien. En als jij ervoor kiest om te groeien, zul je vernemen dat je bedrijf met jou mee groeit, omdat jij weer meer weet, kent, ervaren hebt en dit met de opgedane inspiratie weer kan vertalen naar praktische uitvoeringen voor jouw bedrijf. (totdat het weer opnieuw begint te kriebelen ;-) Dus maak altijd gebruik van je talent voor groei: Open staan", zodat jij én je bedrijf groeit; je nog meer mensen kunt helpen met jouw product of dienst, nog meer kunt betekenen voor jouw team, nog meer….. (wat jij wilt).

“Voor jou als je toe bent aan echte duurzame verandering, dankzij de intensieve persoonlijke begeleiding. Een traject waarin je stappen zet om jezelf en je werkleven naar het volgende niveau te brengen. “

Marga

Ja, ik meld me graag aan voor een vrijblijvend groeigesprek!

Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Vooruit</span> Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Vooruit</span>

WorkshopVol Vertrouwen Vooruit

Voor jou, als je als focus en richting wilt om vanuit vertrouwen te kiezen voor jezelf en jouw persoonlijke succes.

Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Verkopen</span> Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Verkopen</span>

WorkshopVol Vertrouwen Verkopen

Voor jou als je succesvol op simpele (eigen) wijze wilt gaan verkopen op een manier die bij jou, je bedrijf en jouw klanten past. Succes verzekerd!

Movishon - VIP-dag<span>Vol Vertrouwen Verder</span> Movishon - VIP-dag<span>Vol Vertrouwen Verder</span>

VIP-dagVol Vertrouwen Verder

Voor jou als je nu een doorbraak wilt, omdat je vastloopt, in cirkels denkt en geen tijd hebt. Je zoekt onvoorwaardelijke aandacht en tijd van een ervaren (business) coach waarmee je een dag lang, intensief, 1 op 1 aan de slag gaat. Zodat je weer vol vertrouwen verder kunt op je weg van succes.

Movishon - 1 op 1 traject<span>Vol Vertrouwen van talent naar succes</span> Movishon - 1 op 1 traject<span>Vol Vertrouwen van talent naar succes</span>

1 op 1 trajectVol Vertrouwen van talent naar succes

Voor jou als je toe bent aan echte duurzame verandering, dankzij de intensieve persoonlijke begeleiding. Een traject waarin je stappen zet om jezelf en je werkleven naar het volgende niveau te brengen.

Wat zijn jouw talenten voor succes?

Ontdek wat voor type ondernemende vrouw je bent en welke talenten jou helpen om te stralen en succesvol te zijn.

Contact:

Movishon
Scheidingsreed 9
8433 LX te Haulerwijk

Tel: 06 5040 0904

E-mail: info@movishon.nl

KvK: 51726394

Algemene voorwaarden (download)

Privacy verklaring (download)

Cookie instellingen