Movishon - Van angst om te netwerken naar hyper modus van genieten, als ik het kan...

Van angst om te netwerken naar hyper modus van genieten, als ik het kan...

Jeetje, ik verneem dat ik helemaal hyper ben. Al twee dagen, simpelweg omdat we vrijdag een bijzondere netwerk bijeenkomst hebt, waar er ruim 80 locale ondernemers bijeenkomen, om samen te ontbijten en kennis te maken met het netwerk waar ik recent bij ben aangesloten. En uiteraard om te ervaren hoe gaaf en fijn netwerken kan zijn op deze wijze.

Van nature ben ik niet heel erg extrovert maar wel er gevoelig voor stemmingen, wat maakt dat ik me alleen in situaties waar  ik me echter veilig voel ( met leuke groep vrienden of met familie) voluit praat, zonder terughoudingen, over van alles dus, inclusief mijn emoties of gevoel. Deze lieve mensen typeren mij dan ook als een open en praatgrage dame ;-)

Maar zodra ik mijn onbewust niet op mijn gemak voel ( nieuwe mensen of groepen) stap ik niet vol vertrouwen binnen en ga met een willekeurig persoon het gesprek aan, dit maakt mij enorm onzeker.  Altijd spelen de gedachten door mij hoofd “wat zullen ze wel  niet denken of wat als ik niet leuk of interessant genoeg ben of…” Plus het feit dat ik in zo’n ruimte erg veel last heb de sfeer; ik voel makkelijk de stemmingen aan en dit pik ik feilloos op, wat maakt dat ik al wat wankel ben dus nog minder mezelf durf te zijn. Jij zult misschien (omdat je me kent van een werksituatie of training of coaching) dit niet herkennen bij mij. En dat kan kloppen, want ik ga zo voor een groep onbekende staan om te trainen. Totaal geen angst, maar dat komt omdat ik er dan vol vertrouwen sta, simpelweg omdat helder is dat ik iets te brengen heb. Ik heb zelfvertrouwen vanuit het feit dat ik de kennis en expertise heb en die mag en ga delen en jij, als deelnemer verwacht dit.

Maar, weet bij deze, zo maar iemand aanspreken is en blijft wel een dingetje.

Nu wil dus het feit dat ik besloten heb om hier iets mee te doen. Ik wil bij deze schroom, drempel, whatever, ook mijn talent volgen en deze inzetten om nog meer te groeien. Want als ondernemer is zichtbaar zijn en (h) erkend worden belangrijk. Ik doe dit veel online en dat gaat fijn, maar wil ook juist meer onder de mede ondernemers zijn. Écht samen met andere ondernemers een relatie opbouwen, elkaar leren kennen en van elkaar leren als het gaat om het “ondernemen”. En uiteraard wil ik ook zaken doen. De netwerkclub waar ik dus mijn oog op had en voor ben uitgenodigd past dan ook helemaal bij mij; informele sfeer, relaxte, maar wel nuchtere en directe  ondernemers die allemaal werken vanuit ditzelfde idee onder het motto “Geven loont”.  En vanaf het moment dat ik binnenstapte de eerste keer voelde ik me dus welkom. Niks niet ongemakkelijk naar binnenlopen en proberen om zo snel mogelijk mijn contactpersoon te vinden. Nee, ik kreeg niet eens de kans om me ongemakkelijk te voelen. Ik werd direct aangehouden door een jongeman, die me zijn hand toe stak, zich voorstelde en zei ”Leuk dat je er bent, jij moet haast wel Hillegonda zijn”. Ik was flabbergasted en voelde me meteen licht en warm. Dit ging eigenlijk door totdat mijn contact persoon me in het oog kreeg en me een knuffel gaf en me meenam naar de koffie ( was ik wel nodig, het was tenslotte nog maar 6.48 in de ochtend)…

En sindsdien voel ik me onderdeel van een nieuwe groep. Elke week sta ik met veel plezier erg vroeg op en heb er zin in. Ondertussen leer ik in vervolg 1 op 1 gesprekken de verschillende leden beter kennen en geniet ik voluit. En nu, na een kleine maand, hebben we dus een speciale ontbijtochtend. In een autoshowroom ( een van de ondernemers is hiervan eigenaar) en gaan we vrijdagochtend ontbijten in ons vaste stramien, maar dan wel met ruim 50 gast bezoekers. En met een presentatie van de directeur van de netwerkorganisatie én met een journalist …Kortom, ik vind het enorm spannend, ook al is het “net als anders een netwerkontbijt”, maar wel met meer dan 100 vreemde ogen die me aankijken als ik kort mijn bedrijfspitch ga doen.

Hmm, als ik dan niet zichtbaar ben, uit mijn comfortzone stap, dan weet ik het ook niet meer. Maar, ik heb er voor gekozen ( het laatste item op mijn bucketlist voor dit jaar dat ik NU aan het uitvoeren ben) dus ik ga ervoor. En ik DOE het, want ik weet dat een deel van deze ogen alle vertrouwen in mij hebben. Zij zijn de mede ondernemers die me inmiddels een beetje kennen, zij zijn degene die mij helpen om mijn talent om makkelijk te kunnen spreken in te zetten, om voor deze groep onbekende te gaan staan en mijn verhaal te delen. En ik weet zeker dat ik dit kan, met hun steun en er van geniet….

“Voor jou als je toe bent aan echte duurzame verandering, dankzij de intensieve persoonlijke begeleiding. Een traject waarin je stappen zet om jezelf en je werkleven naar het volgende niveau te brengen. “

Marga

Ja, ik meld me graag aan voor een vrijblijvend groeigesprek!

Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Vooruit</span> Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Vooruit</span>

WorkshopVol Vertrouwen Vooruit

Voor jou, als je als focus en richting wilt om vanuit vertrouwen te kiezen voor jezelf en jouw persoonlijke succes.

Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Verkopen</span> Movishon - Workshop<span>Vol Vertrouwen Verkopen</span>

WorkshopVol Vertrouwen Verkopen

Voor jou als je succesvol op simpele (eigen) wijze wilt gaan verkopen op een manier die bij jou, je bedrijf en jouw klanten past. Succes verzekerd!

Movishon - VIP-dag<span>Vol Vertrouwen Verder</span> Movishon - VIP-dag<span>Vol Vertrouwen Verder</span>

VIP-dagVol Vertrouwen Verder

Voor jou als je nu een doorbraak wilt, omdat je vastloopt, in cirkels denkt en geen tijd hebt. Je zoekt onvoorwaardelijke aandacht en tijd van een ervaren (business) coach waarmee je een dag lang, intensief, 1 op 1 aan de slag gaat. Zodat je weer vol vertrouwen verder kunt op je weg van succes.

Movishon - 1 op 1 traject<span>Vol Vertrouwen van talent naar succes</span> Movishon - 1 op 1 traject<span>Vol Vertrouwen van talent naar succes</span>

1 op 1 trajectVol Vertrouwen van talent naar succes

Voor jou als je toe bent aan echte duurzame verandering, dankzij de intensieve persoonlijke begeleiding. Een traject waarin je stappen zet om jezelf en je werkleven naar het volgende niveau te brengen.

Wat zijn jouw talenten voor succes?

Ontdek wat voor type ondernemende vrouw je bent en welke talenten jou helpen om te stralen en succesvol te zijn.

Contact:

Movishon
Scheidingsreed 9
8433 LX te Haulerwijk

Tel: 06 5040 0904

E-mail: info@movishon.nl

KvK: 51726394

Algemene voorwaarden (download)

Privacy verklaring (download)

Cookie instellingen