Fijn dat je geïnteresseerd bent in het mooie TMA tool!

TMA staat voor Talenten en Motivatie Analyse, een prachtig instrument dat jou als coach, trainer of HR professional kan ondersteunen bij het vlot inzichtelijk krijgen van drijfveren, talenten en competenties.

Ben je coach?
Dan helpt het jouw klant om binnen een uur inzicht te krijgen in zijn talenten, drijfveren, competenties, valkuilen, leer- en communicatiestijl. Een blauwdruk van zijn persoonlijkheid, die weer bijdraagt aan een fijne en veel effectievere coaching. Je komt samen in het eerste gesprek direct tot de kern…

Ben je trainer?
Dan helpt de inzet van TMA je om vlot inzichtelijk te hebben wat de deelnemers in hun mars hebben (talenten, competenties en leer- en communicatiestijl) zodat jij ze nog gerichter op maat tijdens de training in beweging kunt krijgen. Ook een nulmeting doen voordat je begint en een nameting aan het einde van jouw training, zijn opties die bijdragen aan de kracht van jouw training; voor deelnemer én opdrachtgever. Je biedt zo meer en bewezen het effect van jouw training.

Ben je HR Professional of leidinggevende?
Top, dan is TMA helemaal een gaaf veelzijdig instrument voor jou om je team en/of medewerkers optimaal te ondersteunen: voor meer vertrouwen, samenwerking, zelforganisatie en eigen regie, doordat het inzicht  en handvatten geeft aan jou (en hen). Het is een van de kernelementen als je samen streeft naar werkgeluk en meer vitaliteit.

Download hier de ins & outs van TMA

Jeane Kooi, Manager Zorg : "Ik heb samen met mijn beide teams van de PG een half jaar intensief met Hillegonda samengewerkt. Nu terugkijkend kan ik oprecht zeggen dat ik meer en makkelijker kan loslaten en beide teams zelfstandiger functioneren. We hebben elkaar goed leren kennen, de balans werk/privé is voor iedereen beter geworden. Er is nu minder verzuim en veel meer plezier met elkaar. Zelfs onze cliënten en hun familie valt het op, de sfeer is fors verbeterd".

Henriette Postma:  Dankzij Hillegonda zijn wij in aanraking gekomen met De Talenten Motivatie Analyse Methode. Deze methode, in combinatie met de kennisoverdracht door Hillegonda,  heeft ervoor gezorgd dat wij competentiemanagement structureel in onze organisatie hebben ingebouwd. Ons doel daarbij? Inzet van ieder teamlid op talenten, drijfveren en vaardigheden met als doel werkplezier en energie en minder kosten op verzuim.

Wil je nog meer mooie cases of voorbeelden? Kijk dan ook op https://www.tma.nl/nl/.

 

Aangezien het moederbedrijf in Utrecht zit en ik TMA al jaren als expert vanuit mijn werkgebied van werkgeluk ( voor coachingtraning of met teams en in organisaties) inzet, heb ik besloten om voor één keer als trainer en 13 jaar ervaringsdeskundige op 3 en 10 juli in Assen de TMA certificeringtraining te geven. ( In plaats van Utrecht, waar het normaliter is)

 

Wat kun je verwachten en wat houdt het certificering programma; De Talent Expert in?, met als doel om je te certificeren voor de Talenten Motivatie Analyse Methode en je zo voor te bereiden op het in de praktijk toepassen van het juiste gebruik van de TMA methode en alle tools van de portal.

 

 

Het programma is als volgt opgebouwd.


Dag 1: Van gevoel, via talent naar inzicht en een goed gesprek

 • Theorie en achtergrond TMA methode
 • Talenten analyseren en interpreteren
 • Terugkoppelingsgesprek talentenanalyse
 • Competentieniveau meten
 • Matchen van talenten aan competenties ( en vervolgens aan leerdoelen of profielen)
 • Cases en trainingsoefeningen

 

 

Dag 2: Van persoonlijk talent tot resultaat

 

 • Ontwikkelen met TMA instrumenten
 • Mobiliteitsvraagstukken met TMA methode
 • Toepassing van matching en werving/selectie
 • Cases en trainingsoefeningen

 

 

Dagdeel 3: Intervisie: Jouw praktijk case bespreking en certificering ter afsluiting 

 

 

 

Resultaat:  Bij het compleet volgen van dit progamma: 

 

 • Kun jij profielen maken in de TMA portal.
 • Ken je het theoretisch model van de TMA methode.
 • Heb je de basisvaardigheden voor het houden van TMA terugkoppelgesprekken (talentenanalyse, competentie analyse).
 • Snap je de samenhang van de instrumenten van de TMA methode.
 • Kan je de match maken tussen de drijfveren/talenten van een kandidaat en de competenties van een profiel.
 • Heb je kennis van de ontwikkelbaarheid van competenties
 • Ken jij de randvoorwaarden voor het uitvoeren van talenten- en competentieanalyses.
 • Kan je een performance matrix uitleggen en op basis van TMA analyses een match- en ontwikkeladvies verstrekken.
 • Ken je alle TMA rapportages en kan er flexibel mee werken.

En krijg je een officieel TMA certificaat, waarmee jij jouw klanten, teams of medewerkers lifetime kan ondersteunen bij inzicht en ontwikkeling.

 

Data: op woensdag 3 & 10 juli de trainingsdagen, in afstemming de afrondende intervisie. Dit alles te Assen op een fijne toegankelijke locatie, inclusief koffie/thee en lunch uiteraard.

 

 

De investering bedraagt € 995,- voor:

 

 1. Het complete programma “De Talent Expert”
 2. Inclusief 1 gratis kandidaat opvoering/licentie
 3. Exclusief het lesmateriaal, bestaande uit de training syllabus, het boek “Van Talent naar Performance” en de talentenkaartenset ter waarde van € 74,95-.

 

Afhankelijk van hoe en wat jij nodig bent aan TMA licenties, bespreken we samen wat voor jou of je organisatie de beste keuze is, als  jij nadien dit prachtige instrument gaat inzetten.  
Wil je meer weten? Ik informeer je graag, Contact is zo gelegd; hillegonda@movishon.nl of 06 50 40 09 04. Leuk!

Contact:

Movishon
Scheidingsreed 9
8433 LX te Haulerwijk

Tel: 06 5040 0904

E-mail: info@movishon.nl

KvK: 51726394

Algemene voorwaarden (download)

Privacy verklaring (download)

Cookie instellingen